sahabat

Khamis, 23 April 2009

camping kesatria -chamang siri 2-day2



pagi 22 april masing2 bangun sangat lewat kecuali penjaga malam serta beberapa org yg tak bleh tido. kul 730 berkumpul dan bersenam robotik. kali ni buat tarian poco2 dengn iringan muzik dari speaker bas mmc. senaman di ketuai oleh peserta mari bertaranum....imej seperti di bawah...sethu dan fadzly..



aktiviti 6e : trecking n bombing treck
lepas makan sementara tunggu laluan trecking siap, main teka dan menang...kejap jer.pastu gi trecking..ade game di tengah2 jalan..berguling2 bawah boobby trap, melastik polistrin dan orang dan terakhir, jerangkap samar labah2..


tak semua dapat aku lihat cara mereka2 ni bermain..aku tunggu gak c tqa nak main laluan 1st...rupenye org len yg masuk boobby trap tu.tp sempat la tgk syu mengalami kekalahan tipis melalui laluan sukar walau dia rasa cukup kecil untuk melalui jerangkap jerangkung tu.
aksi menembak menggunakan lastik sangat sukar bagi mereka yg tidak pernah merasainye...huh..tapi dasat bagi peserta mari bertaranum..3 kali shoot trus kena....mari tepuk

iklan : rupenye tqa tak gi night walk...cesss..tak aci btul...aku dah plan prank ntuk dia dah...

aktiviti terakhir sebelum makan : explorace
sementara menunggu makan sampai, laluan sukar untuk ke-8-8 kumpulan untuk mencari klue2 yg dihasilkan oleh jurubahasa kesatria-cik wani , perancang litar qarun - cik ira , juruletih bertauliah kesatria - cik fira dan dik nani serta tukang kira bajet - cik wahida. ade yg dapat tin biskot, bola milo dan ade gak yg pulang tangan kosong...

alhamdulillah selesai aktiviti dan bleh makan....klu pasal makan ni 1 hal la pulok..ade yg x makan itu ini dan ade lak yg terlebih makan...naseb baik makanan habes...tapi ade gak yg berbuang...basi n xde orang makan. ape2po tq banyak2 to semua yg mengikuti perkhemahan kali ni...agak rilex juga untuk semua jurulatih yg mmg letih...dan kepada yang membantu menjayakan perkhemahan kali ni....terutamanye kpd en qayyum selaku ketua platun kesatria kali ni...

20 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. ngahaaahhaa tgk2! ade hati mau buli saye kn dah x kenaaa,siap ade 2 aktiviti nak kenekan saye. aisehh!! haha padan muke en.AJIS! hahahahh(gelak jahat abiss)


    p/s: harap2 xde laa gmbr buruk yg d upload nanti(doa dalm hati)
    hahaha

    BalasPadam
  3. anda tidak akan terselamat...ngeh3...(gelak ajiz satar)

    BalasPadam
  4. en ajis..
    takde ke sape2 rakam kitorg nari poco2?
    tak adil en ajis tak nari skali!
    huh!

    BalasPadam
  5. elehhh dia pandai suh kita nari,tp dia x nak nari.. bluekk x aci jgkkk

    BalasPadam
  6. kita xde videocam ms tu...ade skit sy snap jer la..x smua ade...

    cik tqa...sy menari per...awk xnmpak ke..dah bleh celen alam yg dancing2 tu...wahhahahah!!!

    BalasPadam
  7. xpe..nt kta buat lg yer...menari poco2 bersama en aziz....he3

    BalasPadam
  8. tp sy nk peserta "mari bertaranum" tu...he3 lg

    BalasPadam
  9. perghhh .. nak celen alam penari tuh. hahaha :D ye kan ajee...~

    BalasPadam
  10. malam tu sy menari ntuk wani lg...x caye jugak...????

    BalasPadam
  11. hahahaha. :D ye2 baiklahh percaya~


    ;p

    BalasPadam
  12. ha3....adekah anda terselamat semasa wargame...ceritakan pengalaman anda dilumuri darah peluru soya basi...silakan

    BalasPadam
  13. haha klakar en ajis nie..
    nak kelentong die nari yea?
    eh2 en ajis saye tak phm sape yg 'mari bertaranum' tue?
    sape eh?
    n ape eh? hehe..

    BalasPadam
  14. student dmg..yg tunjuk cara poco2 tu...sbb suare dia mse bg command cam nk bertaranum jer..he3..sy x ingt nma dia..mgkin shuhada kot

    BalasPadam
  15. hahaha... tobat dah nak ajar poco2...
    hahaha
    tapi poco2 ni boleh kot masuk dlm module kesatria...
    sebab askar sume ade blaja benda nie...
    saye dulu naik bosan kat PLKN dulu blaja benda nie..
    hahhaa

    BalasPadam
  16. ohoii.. tahu2 fadzly laa tuh, haha
    FYI encik aziz... selepas wargame, baju saya bersih seperti datang sebelum tuh. hahaha saya hebat mengelak,pantas ,tangkas,hebat. hahah.strategi(kot) kump kami, baguss.. bukan cm color pink tuhhh.. hahhaaaaaa~

    BalasPadam
  17. tu mengelat namanyee..tak trilll ler..tgk syu..tu berani mati...

    BalasPadam
  18. aishh saye bertndak mengikut arahan jer, x disuruh sy xjln, sy berdri dmana tempat dsuruh :D

    BalasPadam
  19. 'mari berteranum' tuh kalau kawad gila semangat.
    gaya die melastik hari itu..pehh!hebat.

    haha semasa wargame tuh.
    sy org petama dr kump.pink yg terkena bom soya tuh..ish agak kejam juga ya tentera dr kump.kuning..ahh
    ;p

    BalasPadam
  20. hahahah...patot bau sampai kt kolej pon x hilang2 lg..bau alfa romeo rupanyeee

    BalasPadam