sahabat

Khamis, 29 Januari 2009

kolej tak terurus(kne & kncc seremban)

kolejj negeri atau mungkin lebih dikenali sebagai KNE @ KNCC terletak di negeri sembilan merupakan kolej paling bangang dari segi pengurusan yg tersangat HAMPEH kepada staff2 nya. klu nak tau boleh lah cari url dia...kepada yg berhasrat untuk bekerja di kolej ni...HENTIKAN je la..buat SAKIT HATI JER....

sikap SAMBIL LEWA pengurusan sudah di ketahui ramai sejak 5-6 tahun lepas lagi(tu pon kakak aku g citer), ta pi agak melampau buat masa sekarang ini atas pentadbiran KUKU BESI BERDAKI ntah CEO dia ke hape....dengar kate pompuan, isteri ke-3 pemilik kolej tu...lulusan mane ntah.
bukan nak memburukkan sesape(dah memang buruk pon), tapi untuk berkongsi maklumat agar tiada yg tertipu dengan janji2 manis pengurusan yg tak akan dikotakan langsung..

untukpelajar : yuran yg di kenakan di sana sangat mahal untuk program diploma.hampir 40k. program kat kolej aku paling mahal pon 19k...gilo bangang..degree aku pon 20k je tau..(sbb IPTA..nak masuk IPTA kena la blaja rajin2 masa sekolah)

untuk graduan : yg nak jadi pensyarah, cari la tempat lain...walau sekadar cari pengalaman pon..tak payah la mintak kat sana...gaji CIPOOOT ....1200 paling tinggi untuk lepasan ijazah...LAGI KEDEKUT DAN TAK MUNASABAH..yuran student tinggi..tapi gaji pensyarah sikit...banyak dapat kt orang2 atas jer je la..

ini tak tipoo yer....ade beberapa orang kawan yg pernah bekerja kat sana, yg di jadikan sebagai kuli jer..semua kena buat, jam kredit mengajar bagi sorang pensyarah hampir 40 jam kredit bermaksud :

5 hari bekerja x 8 jam(1hari) = 40 jam kredit ....mane mase nak rehat????ingat pensyarah tu robot ke...BANGANG..kalau MQA tau...sah boleh dipertikaikan pengurusan tu..

1 lg yg buat diorang ni pentingkan diri (geram aku ni...) staff dikehendaki pergi kursus(yg tidak mendatangkan FAEDAH langsung, bagi penat ade la) kalau x pegi..kena terminate...MEMANG BANGANG...dah la buat mase weekend...sabtu ahad...masa tu orang nak rilex la BODO....ingat pensyarah takde life ke. kolej ni memang HAMPEH....dan disebabkan tak pegi kursus ni sorang staff dikenakan tidakan berhenti(yg sebenarnya memang tak tahan, tinggal antar surat berenti jer...lpas tu gaji kena tahan pulak ...ni buat SAKIT HATI)

xde dalam perjanjian klu tak pergi kursus kena terminate dalam kontrak kerja..sebab t=kolej tu DIA punye..sebab tu boleh buat suke hati jer...semua ni boleh dipertikaikan..panggil KARAM SIGH WALIA jer buat liputan pasal masalah kat sana..360 pon ok gak...kebajikan staff langsung tak di jaga..

kesimpulannya....jangan bagi rezeki kepada org2 @ kompeni seperti ni...cari la kolej lain yg lebih baik(malangnya MMC dah tak bukak intake lg..ha3)

semoga mereka(pengurusan KNE & KNCC) akan diberikan balasan setimpalnya...cerita ini diperolehi daripada sumber2 yg boleh diperacayai..ramai dah kawan yg kerja kat situ..last2 berenti gak..tak tahan dengan pengrussan yg BANGANG tu...
(baru jer tengok laman web kolej tu...ntah hape2 jer...website g student aku buat lagi cantik n teratur aku rase)

setiap perbuatan baik akan di balas baik, begitu juga sebaliknya...percayalah

3 ulasan:

  1. gilalah tak tau pulak wujud kolej mcm ni..
    entri ni dah macam episod baru 999..
    tajuk dia "KUKU BESI BERDAKI"..
    haha.. =D

    BalasPadam
  2. Cik Aziz, Bila mau update blog?

    BalasPadam
  3. BETUL!! saya x perasan pula encik post psl KNE ni! hahahaha i totally agree. sbb saya adlh mangsa kt sn. KNE mmg bangang..benci la kt kolej tu. byk tipu student. mkn duit student. cerita ini benar. hoho

    BalasPadam