sahabat

Rabu, 21 Januari 2009

mari gapai bintang...peluk dan milikinya


satu percubaan yg tiba2 menjadi...tadi aku click kat link best student aku...saje2 je nk follow blog dia..pastu sampai la ke tahap ni....nak aku tulis panjang2 pasal sorang budak kecik ni ...nt ade lak yg jeles...takpe2..ntuk pengenalan ni biar cerita yg umum yg smua org bleh terima..

adakah anda rasa anda telah berjaya...semalam aku baru bace buku saifulnang, e-book tentang kejatuhan dan kebangkitan semula dirinya dalam industri....

kejayaan takkan datang bergolek macam durian yg jatuh bergolek2 ataupun seperti nangka busuk jatuh ke bumi, nak tunggu jatuh pon amik mase...liku2 untuk berjaya terlalu sukar untuk ditempuhi jika kejayaan yg berda di depan sangat2 tinggi nilainya...sampai masa ade perasaan hasad dengki yg datang berpusu2 mengekori kejayaan yg hampir pada kita..itu la dinamakan cobaan dan dugaan tuhan. apa yg bleh kita buat, hadapi dengan tenang.pastinya bunyi2 kera sumbang akan senyap diam ditelan masa yg berlalu macam air sungai gombak...bersabar atas apa yg datang..setiap berlaku ada hikmahnye....

venixx

3 ulasan:

  1. ohh baru buat blog yer sir.. =) siap la xlame lg biler blog nie pnuh.. abis sume sy coment hahahah

    BalasPadam