sahabat

Isnin, 5 Oktober 2009

BERANI ???!!!! CUBALAH ....! ! !

Menceburi bidang multimedia mungkin tak terlintas dalam kepala otak masa dulu. sebab tak tau multimedia tu ape..cita2 dulu nak jadi animator,@ orang belakang tabir yg bikin animasi..sbb animasi adalah sebahagian hidup aku.

tamat belajar, skill yg ade masa dlm pengajian di uum tidak dapat memenuhi kehendak pasaran ketika tu. tapi dengan tunjuk ajar boss n kawan2 sekerja yg senior membantu sangat dalam memperkaya ilmu yg ade. credit to my boss kt idwal en solleh, mike, boss kat ed-online , mr tan & koh kok kean yg sgt byk bg tunjuk ajar...aku rindu masa kerja dlm industri. wlu penat..tapi puas hati.

sekarang di MMC @ MCSB berkongsi ilmu bersama pelajar lebih mencabar. i need to know more and better. tapi ape yg cube aku serapkan ; ilmu adalah untuk sama2 dikongsi. setiap apa pada diri kita pasti ada hak orang lain padanya(zakat). so klu aku kurang n ade student lebey tau..itu adalah sgt bgus...

dalam proses kerja dan pembelajaran pelajar DNM MMC, salah satu yg kami terapkan adalah WORKING PROGRESS. sebahagian besar yg daftar untuk course ni come wit zero knowledge in art n multimedia. dan jadi tugas en iskandar & en aziz untuk filter pelajar2 yg betul2 berminat saja yg dibenarkan untuk meneruskan pengajian. ade yg mmg lukisan tak bleh blah langsung pon ade nak mencoba nasib. bila sesi interview - soalan panas akan diajukan dan penerangan yg jujur lagi mengerikan tentang DIPLOMA IN CREATIVE NEW MEDIA akan diberitahu kepada setian yg mencoba. ade yg lepas ngan slumber..ade yg mintak masa untuk berpikir...dan ade gak yg menitis air mata(ct K) he3.

bila dah masuk dlm course DNM ni mmg banyak dugaan kena terima termasuk ; assignment yg menimbun(terjadi bila smua tertangguh kerja) dan hasil kerja kena REJECT sebelum kena APPROVE

antara label n keputusan2 yg boleh diperolehi dan sebab2nye...

L ; LULUS CGPA :: 2.00 - 4.00 (kerja buat, assment pn antar)
LB ; LULUS BERSYARAT - CGPA :: 1.99 - 0.99 (kerja buat sikit2, asmt tak antar,exam cukup2 makan)
GDB ; GAGAL DAN DIBERHENTIKAN (tak datang kelas, asmt tak buat, exam failed)

pilih lah jalan anda sendiri, anda yg menentukan baik buruk pointer dan prestasi pelajaran anda..renung-renungkan dan selamat hari raya aidilfitri

en aziz

9 ulasan:

  1. seb baek saye msok multimedia technology..
    pastu tyme en ajis ajar pon tak segerun jr2 nie..hehe
    tp kami ttp wat keje yg en ajis bg kan2!

    BalasPadam
  2. ya saya berani krn jika tdk berani,mungkin i got no chance utk d ajar oleh org-org hebat dlm seni. jadi..yeah..hahah. wlubagaimanapun,en. aziz adalah lecturer drawing yg terbaik sekali krn tdk pernah kedekut dlm mengajar student,low-profile bergaul dgn student level bawahan (like me) *tp malangnya ada yg menyalah gunakan,bersikap tidak sopan thdp guru*. terima kasih cikgu! walaupun hari ini bkn hari guru, hahah (: semoga d murahkan rezeki selalu

    ps:okay,ini adalah kata-kata membodek,mengampu dr saya..tapi kata2 membodek yg benar-benar belaka.

    BalasPadam
  3. ini kata2 jujur...kalau anda rasa cukup kuat fizikal dan mental..kena maki perli reject n terima kritikan..selamat datang ke DNM..jika tak..tak payah la buang masa saya n en is..kesian je parent kena bayar yuran n nsk tanggung belanja...

    pka..cepat2 la balik..tp sem dpn sy tak ajar awk...

    BalasPadam
  4. mungkin lepas ni REJECTION akan berlaku dgn LEBIH DASYAT...nantikannya

    BalasPadam
  5. tapi ade gak yg dapat A kan...

    BalasPadam
  6. wutt ?? en aziz x ajar kitaorg ? ala .. kenapa ?? hurmm sem 3 ada kan ???
    xpew xpew we try the best en aziz :)
    12hb kitaorg akan dftar :) hehe :)

    BalasPadam
  7. tp korg smua dlm pemerhatian sy ngn en is gak...

    BalasPadam