sahabat

Ahad, 5 Julai 2009

illustration art2093

thanks to en mokhtar, en shariff dan puan jasmin kerana sudi melawat

markah illustration ntuk sesi julai 08 sangat mengecewakan...untuk kali ke-3 berturut-turut kelas ini aku amik..dan kebanyakkan mereka masih lena dibuai mimpi indah di kota metropulus kl ni... jangan terkejut kalau ade yg dapat F (failed) lagi...kalau nak anta sampah kat aku n harap dapat markah tinggi dengan membuat muka kesian, heh...silap orang la beb...walau sesiapapon anda, kalau hasil kerja anda sampah...anda tidak layak untuk diberi markah tinggi seperti senior2 anda seperti hazwan alias dan fauzan abdul malek....untuk mendapat markah yg menepati citarasa, anda perlu ada komitmen...dan jika gagal itu bukan silap saya...(not one's perfect) tapi ini tidak boleh digunapakai untuk pelajar2....anda kena jadi perfect..berusaha sampai habes mungkin...

kadang2 banyak jugak halangan bila nak hasilkan sesuatu artwork...masuk kelas lambat, pastu nak beronggeng2 lak dlm kelas...keluar ikut suke hati....nak merokok la tu...ade yg masuk jamban btul.."sakit perut en"...tu tak dapek la aku nk halang...bau lak kelas nt...pastu bila buat keje kumpulan...mula la ade yg sleeping partner...dah tau kawan tu tak buat keje..buat le plan B pakcik-makcik oi...dalam kelas saya tak suka bertegas...terpulang pada anda..nak datang buat keje @ main...kesannya pada asssignment dan projek...dan paling teruk adalah keputusan anda...walaupun anda menggunakan material yg agak mahal..tp bagi saya...itu tidak penting langsung..yg saya mau adalah hasil anda..

anda nak belajar cara industri? kejar deadline n hasilkan kerja yang sangat baik kemudian menjadi designer/illustrator/animator/game designer/video editor etc yg dikagumi atas hasil kerja dan disiplin

atau sekadar nak dapatkan diploma kemudian kerja la ikut suka nak kerja kerajaan @ bukak kedai jual durian(ade hutang yg belum tuntut lg ni) @ tunggu orang masuk meminang lepas habes blaja...dan bayar balik pinjaman dengan hasil kerja yg jauh tersasar...bukan impian anda sebenarnya.....

pikirkan..samaada datangnya motivasi untuk belajar dari diri sendiri @ dari luar...jika dari sendiri(dalaman) itu adalah sangat baik..namun jika ia adalah desakan keluarga n ajakan kawan(luaran) mungkin anda perlu pikirkan kembali....betul ke aku nak blaja ni...menghabeskan duit jer nanti...

seriously saya SANGAT TIDAK BERPUASHATI dengan artwork illustration bdk2 july ni...bukan pulak aku ni org yg suka buang2 budak..ni bukan utm-universiti tendang menendang..tapi ini coz yg melibatkan kemahiran n komitmen tidak berbelah bahagi terhadap kerja anda. saya ada mengajar cara untuk belajar dengan bijak, iaitu meniru.....bukan "copy and paste"....meniru tak salah...itu cara paling baik n berkesan dan itu cara saya belajar..tapi bila copy n paste...keaslian hasil anda bukan milik anda sebenar...dan anda silap untuk klentong sy yg telah terlebih dlu mengklentongkan orang..ha3


sehingga kini cuma ade sorang dapat A- dan 3 orang dapat F...adakah anda salah seorang daripada mereka??? jika ada yg ingin memperbaiki..sebelum saya masuk markah dalam sistem...sila bertemu dengan saya...kepada yg nak berangkat ke pangkor...selamat lah jalan anda semua...

dan kepada mereka yg belum hantar assignment..sila la lakukan secepat mungkin kerana setakat ini(10:18 , 6 julai 2009) dah kompem 5 orang F dan yg lain cuma dapatC-, C, C+ , D , sedikit B paling tinggi markah 77% jer..takde bleh cabar rekod tertinggi 92% dari fauzan malek. talian hayat masih dibuka...oleh itu :

lu pikir la sendiri...

dari en aziz...

updated (7/7/2009, 1:06pm)

9 orang dapat F, ingin tau siapa?sila jumpa sy..

11 ulasan:

  1. saya nk baiki markah saya!!!!!!

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. aloalaoalo...
    nie yg nka dtg umpe en nie..
    insyallah sok kite dtg ok...

    BalasPadam
  4. mai la dtg.....sila bt persiapan sptotnye dlu

    BalasPadam
  5. ade yg dtg jumpe ntuk perbaiki markah...i still can nego lg...mggu dpn last....markah dah key-in pon

    BalasPadam
  6. bleh adjuz...tp kena cepat

    BalasPadam